Belediyeler imardan, kentsel hizmetlerden ve kentin müşterek sorunlarının çözümünden sorumlu oldukları gibi yönetişim, katılım ve sivil toplumun güçlendirilmesi süreçlerinin organizasyon görevinden de sorumludurlar. Dolayısıyla nasıl çöp toplamak, kaldırım düzeltmek kadar kentteki yaşlıların, kadınların, gençlerin karar süreçlerine katılımını da birincil vazifeleri olarak görmeleri ve buna yönelik çalışmalar gerçekleştirmeleri gerekmektedir.
Türkiye’de katılımcı demokrasi mücadelesinin en büyük kazanımlarından biri olan Kent Konseylerinin, mevzuata girmesi üzerinden 13 yıl geçmesine rağmen hâlâ anlayışa ve işleyişine dair sıkıntılar yaşanmaktadır.
Türkiye’de toplam 1398 belediye bulunmasına rağmen sadece 285 Kent Konseyi mevcuttur. Bu sayının artmasını ve kent konseylerinin yerel demokrasinin güçlü aktörleri haline gelmesini hedefleyen eğitim Yerel İzleme, Araştırma ve Uygulamalar Derneği (YERELIZ) ve Bahçeşehir Üniversitesi Göç ve Kent Çalışmaları Merkezi (BAUMUS) işbirliğinde, Friedrich-Ebert-Stiftung (FES) Türkiye Temsilciliği desteği ile 11 Mayıs Cumartesi günü saat 10:00-16:00 saatleri arasında Bahçeşehir Üniversitesi Beşiktaş Kampüsü’nde yapılacaktır.
Eğitim İçeriği:
- -Hak Temelli Yaklaşım
- -Kent Konseyleri Tarihi, Kuruluş Süreci ve İyi Örnekler
- -Yerel Yönetimlerde Stratejik Plan Süreçleri
Eğitime katılmak isteyenlerin yerel yönetimelerde çalışıyor olmaları ve/veya kent konseylerinde yer almış olmaları ya da almayı planlıyor olmaları esastır.
Son başvuru tarihi: 1 Mayıs 2019, Saat: 17:00
Başvuru Linki: https://forms.gle/KwfnikJh5WdSwPGWA
Not: Katılımcılara ulaşım ve konaklama desteği maalesef sunulamamaktadır. İl dışından gelecek katılımcıların bu masraflarını kendilerinin ödemesi beklenmektedir.